Margus sai Kultuurkapitali preemia 17. jaanuar 2015

www / Kirjuta esimene kommentaar

Preemiate jagaja oli 16. jaanuaril Eesti Kultuurkapitali Raplamaa ekspertgrupp.
Jagamisel olid aasta- ja kultuuripreemiad ning Kultuuripärli tiitel, viimase andis ekspertgrupp üle koos kohaliku maavalitsuse ja omavalitsusliidu esindajatega. Üks aastapreemiatest tuli niisiis ka meie osaühingusse. Ekspertgrupi juhi Anneliis Kõivu pikemas selgituses oli viiteid ka muule kirjutamisele, ent ametlikult sai Margus preemia 2014. aastal ilmunud raamatu "Minu venelased" eest.
Me sõpradest said preemia veel Valter Uusberg, kes noorte teatritegemisi juhendab, ja Pärt Uusberg oma heliloojategevuse eest.
Kultuuripärli sai Maiu Linnamägi Märjamaalt.
Kogu tseremoonia oli Juuru lähedal Atla mõisa koolimajas. Atla on vist kõige laiemalt tuntud oma keraamikaga, mida on müügil üle Eesti. Päris huvitav oli sellega seoses kultuurkapitali õhtu kohvilaud, kus suured savikannud kohvi ja teega olid savist alustel, mille sees põlevad teeküünlad jooke soojas hoidsid.
Natuke kahju, et kohal olid peamiselt vaid preemiate jagajad ja saajad. Mõeldes kõikidele, kes tunnustuse said (spordi- ja kultuuritegelased, kes maakonnas teinud suuri tegusid), võinuks rahvast rohkem olla. Praegu hetk selline, et tähtsad preemiad jagatud, aga maakonnagi piirides ei kosta see kuskiltki, isegi ei leia internetist selle kohta lühiinfot.


Pildil on kõik preemiasaajad ja Kultuuripärliga pärjatu. Väike pildivalik on lisatud ka kultuurilooliste piltide hulka.


Kirjutas Viio

Kommentaarid puuduvad

Lisa kommentaar

Email again: